Културният календар на Пловдив е добре балансиран и отговаря на претенциите

...
Културният календар на Пловдив е добре балансиран и отговаря на претенциите
Коментари Харесай

Александър Държиков: Постоянно увеличаваме парите за култура

Културният календар на Пловдив е добре уравновесен и отговаря на претенциите на Пловдив през 2019-та година, когато градът е Европейска столица на културата. Това съобщи зам.-кметът Александър Държиков след днешното му приемане от Общинския съвет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

" Не би трябвало да забравяме, че Общината непрекъснато усилва бюджета за просвета ", разяснява още той, наблягайки, че през последните три години сумите градират от 1 350 000, 1 550 000 лв. до 1 750 000 лв.. 

" Всички значими и обичайни за Пловдив събития получават нарастване на финансирането. Това важи, да вземем за пример, за " Сцена на кръстопът ", за " Пловдив чете ", за Международния фолклорен фестивал и доста други ", изясни зам.-кметът. Тази година има нарастване и за съставен елемент " Мобилност " (70 000 лева), както и " Малки планове " (50 000 лева); увеличени са и средствата за пловдивски създатели.

" Пловдив освен стана привлекателна дестинация за културните оператори, само че се усили и ползата да изнасяме наша култура в чужбина. Мобилността дава тъкмо тази опция - да изпращаме пловдивски създатели в чужбина ", похвали се Държиков. По думите му по този начин да вземем за пример Вълчан Петров се е възползвал от тази алтернатива за своя независима галерия във Виена; по същия параграф фолклорният състав на учебно заведение " Любен Каравелов " е съумял да изнесе коледен концерт в в центъра на Прага. 

" Календарът е доста добре уравновесен, добавя календара на Общинска фондация " Пловдив 2019 ", както и програмата за туризъм, където също има залегнали забавни и обичайни начинания ", заключи Александър Държиков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР